use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lasagne met geroosterde butternut
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lasagne met geroosterde butternut

Lasagne met geroosterde butternut

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 pakje verse lasagnevellen (koelvak)
  • 1 butternutpompoen
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl karwijzaad
  • 0.25 tl gemalen kaneel
  • grof zout
  • 1 pakje geitenkaas
  • Voor de witte wijnsaus:
  • Solo
  • 5 sjalotten
  • 5 cl witte wijn
  • 2 dl groentenbouillon
  • 2 dl room
  • peper
  • zout
  • 2 el limoensap

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de pompoen in halve maantjes (je hoeft de pompoen niet te schillen) en leg ze in de ovenschaal met de specerijen. Laat 15-20 minuten roosteren in de oven.
  3. Maak de saus:
  4. Schil de sjalotten en snipper ze fijn. Verhit de Solo in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Doe de wijn erbij en laat inkoken. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten zacht inkoken voor je er de room aan toevoegt. Zeef de saus en werk af met wat limoensap. Controleer de kruiding en voeg eventueel peper of zout toe.
  5. Vet een ovenschaal in met wat Solo en leg er laagjes lasagnevellen, saus en verkruimelde geitenkaas in. Herhaal dit enkele keren – afhankelijk van de diepte van je schaal — en eindig met een laagje kaas.
  6. Zet 15-20 minuten in de oven (volg de aanwijzingen op de verpakking van je lasagnevellen).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.