use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kruidenbrood
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kruidenbrood

Kruidenbrood

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g bloem
  • 2 zakjes gist
  • 1 snuifje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 25 cl lauw water
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 zilveruitjes
  • 8 olijven
  • Bertolli extra vergine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en strooi er de gist in.
  2. Strooi het zout en de suiker op de rand.
  3. Voeg het lauw water toe in de kuil en roer met een vork tot alles gemengd is.
  4. Kneed dit goed en leg er een handdoek over.
  5. Laat het deeg rijzen tot het eens zoveel is.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Maak de vulling door de zongedroogde tomaten, de knoflookteentjes, de zilveruitjes en de olijven fijn te hakken.
  8. Voeg olijfolie toe tot je een papje hebt. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
  9. Strijk de vulling hierover uit. Rol dan het deeg op en doe dit in een met olie ingestreken bakvorm.
  10. Zet dit 25 à 30 minuten in de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.