Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Kreeft met kaas en mosterd

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding5 min
  • Porties4 porties
duur
voorgerecht
hoofdgerecht
vis
recipe image Kreeft met kaas en mosterd
  • 2 kreeften van 500 g
  • 8 blokjes Knorr finesse visbouillon
  • 400 g abdijkaas in plakjes
  • 4 eetlepels mosterd
Voorbereiding
  1. Los de bouillonblokjes op in 4 l kokend water
Bereiding
  1. Kook de kreeften in de bouillon.
  2. Steek kop en scharen eerst in het kokende water, zo lijdt de kreeft minder.
  3. Haal de kreeften na 5-6 minuten uit de bouillon en dompel ze direct in koud water om het gaarproces te stoppen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Snijd de kreeften in twee, maak de poten los en kraak open met behulp van een dik mes.
  6. Verwijder de maag die zich in het hoofd van de kreeft bevindt en verwijder het darmkanaal uit de staart.
  7. Plaats de halve kreeften op een ovenplaat, wrijf in met mosterd en leg er kaas op .
  8. Schuif onder de grill en dien onmiddelijk op
Dien op met een kaassaus en gekookte rijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.