use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kreeft met kaas en mosterd
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kreeft met kaas en mosterd

Kreeft met kaas en mosterd

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 kreeften van 500 g
  • 8 blokjes Knorr finesse visbouillon
  • 400 g abdijkaas in plakjes
  • 4 eetlepels mosterd

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Los de bouillonblokjes op in 4 l kokend water
Bereiding
  1. Kook de kreeften in de bouillon.
  2. Steek kop en scharen eerst in het kokende water, zo lijdt de kreeft minder.
  3. Haal de kreeften na 5-6 minuten uit de bouillon en dompel ze direct in koud water om het gaarproces te stoppen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Snijd de kreeften in twee, maak de poten los en kraak open met behulp van een dik mes.
  6. Verwijder de maag die zich in het hoofd van de kreeft bevindt en verwijder het darmkanaal uit de staart.
  7. Plaats de halve kreeften op een ovenplaat, wrijf in met mosterd en leg er kaas op .
  8. Schuif onder de grill en dien onmiddelijk op
Dien op met een kaassaus en gekookte rijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.