use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Koude schotel met sardienen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Koude schotel met sardienen

Koude schotel met sardienen

Voor deze heerlijke koude schotel kan je natuurlijk de sardienen ook vervangen door een andere vis zoals zalm of tonijn.

Wie wenst kan natuurlijk ook vlees gebruiken (bijv. hespenrolletjes).

Voor deze heerlijke koude schotel kan je natuurlijk de sardienen ook vervangen door een andere vis zoals zalm of tonijn.

Wie wenst kan natuurlijk ook vlees gebruiken (bijv. hespenrolletjes).

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 5 -tal slablaadjes
  • 300 g gekookte aardappelen
  • 1 wortel
  • blikje erwten (of diepvries)
  • stukje rode kool
  • 1/2 kleine appel
  • vinaigrette
  • 2 eitjes
  • azijn
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • enkele sprietjes bieslook
  • 3 augurken
  • Engelse saus
  • paprika, peper en cayennepeper
  • Becel Dressing
  • tartaarsaus
  • 2 doosjes sardienen van 125g (op olie)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Maak alle groenten schoon. Hak de peterselie fijn.
  2. Bereid de vinaigrettesaus.
  3. Snij de rode kool in zeer fijne reepjes.
  4. Rasp de halve appel met schil en roer deze onmiddellijk door 2 eetlepels van de vinaigrette en 1 koffielepel azijn samen met de rode kool. Laat de rode kool marineren in de vinaigrette.
  5. Kook de eitjes gedurende 10 minuten, koel ze vervolgens onmiddellijk af, pel ze en snij ze in tweeën.
  6. Rasp de worteltjes. Laat de erwtjes uitlekken (of kook de diepvrieserwtjes).
  7. Bereid de tartaarsaus.
  8. Bereid een groene kruidenvinaigrette met de resterende vinaigrette: voeg
  9. fijngehakte kruiden zoals peterselie, bieslook, augurken toe.
  10. Bereid de aardappelsalade: snij de aardappelen in kleine blokjes en meng ze met de groene kruidenvinaigrette.
  11. Bereid een eierboter: verwijder de dooiers uit het ei en maak ze heel fijn met een vork of wrijf ze door een zeef. Meng ze met de dressing, 1 koffielepel peterselie, Engelse saus, kruiden en specerijen. Vul hiermee de halve eieren terug op, met behulp van twee koffielepels of met een spuitzak met grof getande spuithuls.
  12. Voor de koude schotel: schik de salade op een ronde of ovale opdienschaal. Breng de aardappelsalade in het midden en schik hierop de sardienen. Schik de eitjes en de rest van de groenten er rond zoals op foto of naar eigen fantasie.
  13. Geef er de tartaarsaus apart bij en serveer met geroosterd bruin brood of
  14. stokbrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.