use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hamburger met spitskoolslaatje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hamburger met spitskoolslaatje

Hamburger met spitskoolslaatje

Zelf een smakelijke hamburger maken? Met dit hamburger recept lukt dat altijd! Ook de spitskoolsalade maak je zelf met dit spitskool recept.

Zelf een smakelijke hamburger maken? Met dit hamburger recept lukt dat zeker! Serveer deze heerlijke hamburger met een spitskoolslaatje. Met dit spitskool recept maak je een lekkere spitskoolsalade als bijgerecht.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 el knoflookpoeder
  • 500 g half om half gehakt
  • 50 g Solo margarine
  • 4 verse volkoren broodjes van de bakker
Voor het slaatje:
  • 0.5 spitskool
  • 1 groene appel
  • 50 g gele rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
Voor de pestomayonaise (optioneel):
  • 1 el pesto
  • 1 el mayonaise

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng het knoflookpoeder onder het gehakt en verdeel het vlees in vier gelijke delen. Maak van elk deel een hamburger met een kleine uitholling in het midden. Kruid alle kanten af met peper en zout. Door een uitholling te maken in de burger zal het vlees gelijkmatiger garen.
  2. Hak de spitskool fijn. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg de blokjes toe aan de spitskool samen met de rozijnen, de olijfolie en de azijn. Meng het geheel en kruid af met peper en zout.
  3. Doe de Solo Bakken en Braden in een hete pan en bak de burgers 4 minuten aan elke kant. Meng de pesto en mayonaise in een kommetje.
  4. Serveer de hamburgers tussen een broodje met het spitskoolslaatje en de pestomayonaise.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.