use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Halloween-taart met appelen en pompoen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Halloween-taart met appelen en pompoen

Halloween-taart met appelen en pompoen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 30 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g rozijnen
  • 1 kg appelen
  • 1 kg pompoen (vb. Jonagold)
  • 260 g suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • sap van 1 citroen
  • 430 g bloem
  • 360 g Solo Patisserie
  • 3 eierdooiers
  • 4 g zout
  • 2 eetlepels koud water
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • • Extra nodig: Springvorm van 18 cm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm je oven voor op 170°C
  2. Leg de rozijnen in een bodempje water en laat ze even opzwellen.
  3. Schil de appelen en de pompoenen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Voeg er 250 gram suiker, de kaneel, het citroensap en de rozijnen aan toe. Meng alles goed en laat een halfuurtje marineren.
  4. Doe ondertussen de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
  5. Voeg de Solo, de rest van de suiker, 2 eidooiers, 2 eetlepels koud water en een snuifje zout toe.
  6. Meng alles tot een mooi glad deeg en laat een kwartiertje rusten in de koelkast.
  7. Borstel de springvorm in met wat Solo Vloeibaar.
  8. Rol ¾ van het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 3 mm dik, groot genoeg om er de bodem en de wand van de springvorm mee te bedekken. Duw het teveel aan deeg gelijk met de rand of snijd het af.
  9. Doe de appel-pompoenmassa in de vorm. Zorg ervoor dat de massa goed verdeeld is en druk ze lichtjes aan.
  10. Rol de rest van het deeg uit tot een rechthoek en snijd er reepjes van. Beleg de massa in rastervorm met de deegreepjes, druk ze vast op de rand van de deegbodem en bestrijk de bovenkant van het deeg met eigeel. Zo krijgt je gebak een mooie goudbruine kleur.
  11. Bak de taart 45 minuten in de oven.
  12. Neem de taart uit de oven en laat even afkoelen in de vorm.
  13. Open de springvorm, bestrooi de taart met wat poedersuiker en laat het smaken!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.