Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
barbecue

Geroosterde nieuwe aardappelen van de BBQ

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd50 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
bijgerecht
Italiaans
barbecue
recipe image Geroosterde nieuwe aardappelen van de BBQ
  • 500 g nieuwe aardappelen
  • 1 eetlepel Solo vloeibaar
  • 3 - 4 teentjes knoflook
  • 3 - 4 takjes tijm
  • 2 eetlepels fijngehakte zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 4 eetlepels Calvé mayonaise met eieren
  • Extra nodig: aluminiumfolie
  1. Boen de aardappelen schoon onder stromend water. Kook ze 7 minuten in ruim water. Giet ze af en laat ze uitdampen en afkoelen.
  2. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik. Schep de Solo en zout en peper naar smaak erdoor.
  3. Scheur 2 flinke stukken aluminiumfolie af en leg ze op elkaar. Verdeel de aardappelplakken erover. Kneus de knoflookteentjes en ze met de takjes tijm tussen de aardappelplakjes. Vouw de folie goed dicht.
  4. Roer een dressing van de zongedroogde tomaten, de bieslook en de mayonaise. Breng op smaak met peper.
  5. Leg het aardappelpakketje 30-40 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue en laat de aardappelen gaar worden.
  6. Schud de aardappelen in een schaal en verdeel de dressing erover.
Lekker met biefstuk of entrecote van de barbecue en een tomatensalade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.