use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gentse waterzooi
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

Of het nu een lunch is of een lekker dessert: we hebben het perfecte recept voor jou!

Gezonder koken? Probeer dit eens...

Of het nu een lunch is of een lekker dessert: we hebben het perfecte recept voor jou!

Gezonder koken? Probeer dit eens...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g gefileerde zeevis naar keuze (kabeljauw, wijting, schol,...)
  • 1 preiwit
  • 2 grote wortels
  • 1 stengel bleekselder
  • 1 ui
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje Knorr Finesse Vis
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml Becel koffiemelk
  • 2 eetlepels Becel Bakken & Braden
  • peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje Knorr Bouquet Garni
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding: Snij de visfilets in kleine stukken.
  2. Snij de prei, wortels en selder in fijne juliennereepjes.
  3. Snij de aardappelen in kleine blokjes.
  4. Kook de aardappelen al wat vooraf in de microgolfoven in een bodem water (5 minuten op 750W).
  5. Stoof de groenten vooraf in margarine Becel Bakken & Braden.
  6. Bereid een visbouillon van 500 ml water en 1 bouillonblokje Knorr Finesse Vis.
  7. Doe alle groenten en de aardappelen met het blokje Knorr Bouquet Garni in een grote pan en voeg de visbouillon en de wijn toe.
  8. Laat dit een 20tal minuten koken tot alle groenten gaar zijn.
  9. Voeg de stukken vis toe en laat deze 5 minuten meekoken.
  10. Voeg Becel koffiemelk toe en laat nog even pruttelen.
  11. Kruid het geheel met peper.
  12. Indien je wenst kan je het vocht wat aanbinden met Maizena.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.