voorgerecht
Gemarineerde zalm met avocado en mosterddressing
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 400 g zalmfilet
- 1 eetlepel suiker
- 1 koffielepel geplette witte peper
- 2 rijpe avocado's
- mosterddressing
- 1 dl Bertolli extra vergine
- 0.5 eetlepel grove mosterd
- 1.5 koffielepel balsamicoazijn
- 1 koffielepel honing
- Maak een marinade van de suiker, het zeezout en de peper en strooi het uit in een schaal.
- Leg de zalmfilets in de schotel met het vel naar boven.
- Dek het af met huishoudfolie en laat het 24 uur in de koelkast staan.
- Maak de dressing met de ingrediënten.
- Snij de avocado's in twee en haal er voorzichtig de pit uit.
- Vul de holte met de mosterddressing.
- Snij de gemarineerde zalm in plakjes en prik ze op stokjes, zodat je ze uit het vuistje kan eten.
