Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gemarineerde lamskoteletjes op een bedje rijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
Italiaans
vlees
recipe image Gemarineerde lamskoteletjes op een bedje rijst
  • 800 g lamskoteletten
  • zout
  • 1 laurierblad
  • 1 dl witte wijn
  • 50 g spekblokjes
  • 4 eetlepels Solo
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 blikje rode bonen
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • tijm
  • peper
  • 6 teentjes look
  • 250 g rijst
  1. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  2. Pers de look in de witte wijn en leg het vlees en het laurierblad erin te marineren.
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en stoof aan hem in 2 eetlepels Solo.
  4. Roerbak er de rijst 2 minuten in tot hij transparant wordt en voeg dan de bouillon toe.
  5. Laat verder beetgaar koken terwijl je de spekblokjes in een andere pan met 2 eetlepels Solo aanbakt.
  6. Voeg er het vlees bij en laat aan ieder kant gedurende 1 minuut garen.
  7. Haal het vlees uit de pan.
  8. Roer de bakresten los met de wijn waarin het vlees heeft gemarineerd, breng op smaak met de tijm en laat licht inkoken.
  9. Spoel de rode bonen en voeg ze aan de saus toe.
  10. Schik een bedje rijst op de borden en leg er het vlees op.
  11. Lepel de saus erover.
  12. Werk af met schijfjes citroen en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.