use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken varkenshaasje met gewokte groentjes en aardappelblokjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken varkenshaasje met gewokte groentjes en aardappelblokjes

Gebakken varkenshaasje met gewokte groentjes en aardappelblokjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    12 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g varkenshaasje
  • 1 dl bruine fond
  • 6 eetlepels Porto
  • 300 g vastkokende aardappels
  • 1 pak groene asperges
  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 250 g jonge spinazie, gewassen
  • 1 pakje jonge uitjes
  • 1 prei
  • Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Warm de oven voor op 160°
  2. Kook de bloemkool roosjes gedurende 1 minuut in kokend water en laat ze dan in koud water schrikken.
  3. Verwijder het onderste deel van de asperges.
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snij ze in fijne blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
  2. Kruid het vlees en braad het mooi bruin aan in hete Solo.
  3. Gaar het daarna rosé verder in de oven gedurende een 8 tal minuten
  4. Blus de pan van het vlees met de bruine fond en de Porto en laat inkoken tot een gebonden gladde saus.
  5. Snij de groene asperges, de jonge uitjes en de prei in kleine stukken.
  6. Wok al de groenten samen met de aardappelen.
  7. Serveer het vlees op de groentjes en lepel de saus erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.