Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gebakken sardienen met gemarineerde groenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding35 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
overig europees
vis
recipe image Gebakken sardienen met gemarineerde groenten
  • zout
  • suiker
  • 4 wortelen
  • 2 takken witte selder
  • 2 eetlepels azijn
  • bloem
  • 4 eetlepels Solo
  • 12 sardines
  • peper
  • 1 komkommer
  • 1 teentje look
  • Bertolli extra vergine
  • 2 paprika’s (1 rode en 1 groene)
  1. Leg de rode paprika in de op 180° C voorverwarmde oven en draai regelmatig om totdat de hele schil zwart ziet.
  2. Doe hem in een kom en dek af om af te koelen. Je zal nu de paprika zonder problemen kunnen pellen.
  3. Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukken.
  4. Pers er de look bij en breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Snij de sardienen open, ledig ze en verwijder de graten.
  6. Besprenkel ze met citroensap, peper en zout en een beetje suiker.
  7. Laat ze koel marineren.
  8. Snij de wortelen, de selder, de ontpitte komkommer en de groene paprika in julienne.
  9. Meng ze, besprenkel ze met citroensap en werk af met een beetje olijfolie, azijn en peper en zout.
  10. Haal de sardienen door de bloem en bak ze in de Solo goudgeel aan beide kanten.
  11. Meng ze met de groetenjuliienne en de rode paprika's en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.