use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet, boekweitpannenkoekjes en kastanje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet, boekweitpannenkoekjes en kastanje

Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet, boekweitpannenkoekjes en kastanje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    3 uur
  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g hertenfilet
  • 300 g rode biet
  • 12 kastanjes
  • 4 broccoliroosjes
  • 2 jonge raapjes
  • 8 jonge worteltjes
  • 100 g groene boontjes
  • 100 g sluimererwten
  • 500 g boekweitmeel
  • 100 g tarwemeel
  • 3 eieren
  • 0.5 liter volle melk
  • balsamicoazijn
  • Solo Vloeibaar
  • grof zout
  • peper van de molen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Zet de gewassen bieten onder water. Voeg zout toe en breng op een hoog vuur aan de kook.
  2. Verminder het vuur wanneer het water kookt en laat gedurende 3 uur verder garen.
  3. Koel af onder stromend water. Schil ze en snij ze in kleine stukjes.
Bereiding
  1. Meng boekweitmeel en tarwemeel in een grote kom. Maak een kuiltje en voeg de eieren toe. Meng alles met een klopper.
  2. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer alles om tot een gladde massa. Voeg op het einde een mespuntje zout en een straaltje Solo Vloeibaar toe.
  3. Laat het beslag 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Bak de pannenkoekjes zoals gewone pannenkoeken.
  5. Mix de fijngesneden bieten in een blender gedurende op een hoge stand.
  6. Breng de coulis tijdens het mixen op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Voeg op het einde zout en peper toe.
  7. Maak een insnijding in de kastanjes. Plaats ze 10 minuten in een oven van 200 °C.
  8. Pel ze daarna zorgvuldig. Kook de kastanjes gedurende 15 minuten in gezouten water.
  9. Laat ze uitlekken en bewaar ze op een droge plaats.
  10. Blancheer alle groentjes. Laat ze schrikken onder koud water. Zorg ervoor dat de groentjes beetgaar zijn.
  11. Kruid het vlees flink met peper en grof zout. Laat aan beide kanten bruinen in de Solo Vloeibaar en plaats 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat rusten tot de sappen zich losmaken en snij het vlees in stukken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.