use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Garnaalkroketten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Garnaalkroketten

Garnaalkroketten

Zelf garnaalkroketten maken is met dit recept helemaal niet moeilijk. Probeer maar eens en verras iedereen met heerlijke krokante homemade garnaalkroketten.

Zelfs de Nederlanders weten dat je in België moet zijn voor lekkere garnaalkroketten. Wil je eens zelf van die bijzondere kroketten maken? Met dit recept lukt het altijd! Een volle béchamel gevuld met van die heerlijke grijze garnaaltjes omhuld door een krokant korstje daarmee scoor je zeker bij iedereen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 gelatineblaadjes
  • 5 eieren
  • 100 ml room
  • 80 g Solo Bakken en Braden
  • 250 g bloem
  • 400 ml volle melk
  • 200 ml kant-en-klare kreeftenbisque
  • 250 g geraspte belegen kaas
  • 300 g gepelde grijze garnalen
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 el arachideolie
  • 100 g paneermeel
  • Solo Frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Scheid het eiwit van de eidooiers. Klop de eidooiers los in de room. Bewaar het eiwit afgedekt in de koelkast.
  2. Smelt de Solo in een kookpot en voeg er doe er 120 g bloem bij. Laat de bloem op een laag vuur, al roerende met een houten lepel, garen, tot je een koekjesgeur ruikt. Roer er dan met de garde beetje bij beetje de koude melk door tot je een gladde saus hebt (dit is béchamel).
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze onder de béchamel. Voeg vervolgens de kreeftenbisque en de geraspte kaas toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en roer tot een stevige massa.
  4. Neem de pan van het vuur en meng er het mengsel van room en eieren door. Voeg tot slot de garnalen toe en enkele druppels citroensap. Roer opnieuw door elkaar.
  5. Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en bestrijk het in met olie. Giet de garnaalvulling in de ovenschaal, strijk glad en leg een vel huishoudfolie op het oppervlak. Laat een nachtje afkoelen en opstijven in de koelkast.
  6. Zet 3 kommetjes klaar: een met witte bloem, een met losgeklopt eiwit met peper en zout en een met paneermeel.
  7. Bestuif je werkblad met bloem en stort er de afgekoelde garnalenvulling op. Snijd ze in blokjes van 5 cm op 5 cm, vorm er kroketjes van en wentel elk stukje eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel. Opgelet: zorg ervoor dat elk stukje van je kroket bedekt is met paneermeel, anders kan je kroket openbarsten tijdens het frituren.
  8. Bak de kroketjes op 175°C per 4 in Solo-frituurolie, tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer met sla, gefrituurde peterselie en een schijfje citroen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.