use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines

Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 250 g bloem
  • 10 g droge gist
  • 3 eigelen
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 g Solo in wikkel
  • 2 g zout
  • 4 clementines
  • 100 ml slagroom

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Meng de bloem, gist, eigelen, suiker, vanille, Solo en het zout tot je een homogeen koekjesdeeg hebt.
  3. Ontrol het deeg met een deegrol. Gebruik koekjesvormpjes naar keuze.
  4. Leg het bakpapier op de ovenplaat, met de koekjes erop en bak ze gedurende 8 minuten op 175° C.
  5. Pel de clementines en verwijder zoveel mogelijk velletjes.
  6. Bedek alle (afgekoelde) koekjes met een laagje slagroom, en versier met een partje clementine.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.