use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus

Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • bieslook en sesamzaad voor de afwerking
  • zout
  • 1 koffielepel suiker
  • 2.5 koffielepels Maïzena
  • 0.5 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 300 g parelhoen filets
  • 6 eetlepels Solo
  • 2.5 dl gevogelte-bouillon
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 0.5 koffielepel sambal
  • peper
  • 4 witlof (stronken)
  • 1 gepelde versnipperde ui
  • 1 teentje look, gepeld en versnipperd

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het gevogelte in reepjes en meng met peper, zout en 1/2 koffielepel Maïzena.
  2. Bak af in 3 eetlepels Solo en haal uit de pan.
  3. Stoof de in twee gesneden witloofstronken in de wok in de overige Solo gedurende 5 minuten.
  4. Kruid met suiker.
  5. Giet er 1/2 dl bouillon bij, dat geeft een stomend effect.
  6. Laat nogmaals gedurende 5 minuten stoven met het deksel op de wok.
  7. Dresseer op een schotel, hou het warm.
  8. Doe een scheutje olie in de verhitte wok, bij het walmen fruit je de look en ui.
  9. Doe de hoisinsaus, ketchup, sambal en de overige bouillon erbij.
  10. Breng het aan de kook en voeg de sherry toe en bind met de overige in water losgeroerde Maïzena.
  11. Voeg het vlees toe en breng het terug aan de kook.
  12. Dresseer het vlees naast het witloof. Werk af met bieslook en sesamzaad.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.