use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Balletjes in tomatensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus

Recept van Knorr.
Je gezin vandaag verwennen met comfortfood waar iedereen happy van wordt? Met balletjes in tomatensaus scoor je altijd!

Recept van Knorr.
Je gezin vandaag verwennen met comfortfood waar iedereen happy van wordt? Met balletjes in tomatensaus scoor je altijd!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 600 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 100 g chapelure (broodkruim)
  • 2 takjes oregano, fijngehakt
  • 20 g verse dragon, fijn gesneden
  • zeste van 1/2 citroen
  • 125 g boter
Voor de saus:
  • 50 g bloem
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 400 g champignons de Paris
  • 2 Knorr bouillonblokjes vlees
  • 200 ml passata
  • 300 ml halfvolle melk
  • citroensap van 1/2 citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei, broodkruim, de kruiden, de citroenrasp en peper en zout naar smaak. Vorm er gelijke gelijke balletjes van.
  2. Laat 30 g boter bruin worden in de bakpan en bak de balletjes rondom bruin. Schud de pan regelmatig zodat de balletjes mooi bruinen. Gaar verder met de deksel op de pan.
  3. Smelt voor de saus 40 g boter in een kookpan en stoof er de ui en de champignons in aan. Haal de groenten uit de pan en doe er de rest van de boter bij. Doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper.
  4. Maak een roux door daar nog de melk en 3 dl water door te roeren tot een egale mengsel. Smelt er de bouillonketeltjes onder en werk af met de tomatenpuree. Laat even doorkoken op een zacht vuur. Breng op smaak met het citroensap en peper en zout en schep er de balletjes door.

TIP

Presenteer met smeuïge aardappelpuree en werk af met bladpeterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.