use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zoet-pittige varkenskoteletjes en geroerbakte spinazie met rozijnen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zoet-pittige varkenskoteletjes en geroerbakte spinazie met rozijnen

Zoet-pittige varkenskoteletjes en geroerbakte spinazie met rozijnen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 el rozijnen
  • 400 g witte rijst
  • bouillonpoeder
  • 2 middelgrote uien
  • 500 g verse spinazie
  • 1 el bruine suiker
  • 5 el tomatenketchup
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • kaneelpoeder
  • 4 kleine, dunne varkenskoteletjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de gril voor. Doe de rozijnen in een kom, overgiet met warm water en laat 10 minuten wellen. Laat de rozijnen uitlekken.
  2. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten. Pel en snipper de uien. Was en droog de spinazie.
  3. Meng de bruine suiker met een 1/2 eetlepel bouillonpoeder, 1 eetlepel ketchup, 1/2 eetlepel vloeibare margarine en een mespuntje cayennepeper, paprikapoeder en kaneelpoeder.
  4. Bestrijk de varkenskoteletjes met een beetje vloeibare margarine. Plaats de koteletjes onder de gril en gril 2 minuten aan elke kant. Gril nog eens 6 minuten en bestrijk de koteletjes regelmatig met het suiker- en kruidenmengsel.
  5. Laat in de tussentijd een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de rest van de vloeibare margarine (ongeveer 2 ½ eetlepels) in de pan en voeg de ui toe. Roerbak 3 minuten. Voeg de helft van de spinazie toe, roerbak 2 minuten, voeg dan de rest van de spinazie toe en roerbak nog eens 2 minuten.
  6. Roer de uitgelekte rozijnen erdoor, 4 eetlepels ketchup en een mespuntje cayennepeper, paprikapoeder en kaneelpoeder. Verdeel de rijst, spinazie en varkenskoteletjes over 4 voorverwarmde borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.