use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vruchtentaart met bosvruchten en aardbeien
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vruchtentaart met bosvruchten en aardbeien

Vruchtentaart met bosvruchten en aardbeien

Gepost door Effi

Gepost door Effi

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 klein potje Griekse yoghurt
  • 1 pot Effi vruchtenbereiding met bosvruchten
  • 500 g Belgische aardbeien
  • 250 ml appelcider
  • 2 stukjes steranijs
  • 1 vanillestokje

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de aardbeien een nachtje marineren in de cider, samen met de steranijs en het merg van het vanillestokje. Snijd hiervoor het vanilllestokje door en schraap het merg eruit. Tip: gooi het het stokje zelf niet weg! Stop het in een pot met kristalsuiker en je hebt huisgemaakte vanillesuiker.
  2. Gebruik je liever geen alcohol? Marineer de aardbeien dan in gewoon appelsap.
  3. Verwarm de oven voor. Kijk voor de juiste temperatuur op de verpakking van het bladerdeeg – die kan verschillen per merk.
  4. Leg het bladerdeeg in de taartvorm of in aparte vormpjes en druk goed aan tegen de rand. Bak de taartbodem ‘blind’ (zo blijft de bodem knapperig). Leg hiervoor een vel bakpapier op de deegbodem en vul die met bakbonen of droge linzen. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en smeer de bodem in met de Effi vruchtenbereiding met bosvruchten.
  5. Meng de yoghurt met enkele eetlepels Effi vruchtenbereiding met bosvruchten en verdeel over de bodem. Bak de taart af in de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
  6. Verdeel de gemarineerde aardbeien over de taart of taartjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.