use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vanille-ijs met geconfijte appeltjes

Vanille-ijs met geconfijte appeltjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 bollen vanille-ijs
  • 4 bollen karamel-ijs
  • 1 kg appelen
  • 1 limoen
  • 1 steranijs
  • 25 g Solo
  • 50 g bruine suiker
  • 1 stokje vanille
  • 2 kruidnagels

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de appelen en snij ze in schijfjes.
  2. Snij enkele fijne bandjes van de schil van de limoen en pers hem vervolgens.
  3. Laat wat Solo smelten in een pan en voeg er de appelen en de bruine suiker aan toe.
  4. Goed roeren en daarna gedurende 10 minuten op een middelmatig vuurtje laten sudderen met deksel op de pan.
  5. Verminder het vuur en voeg er de citroen, het gespleten vanillestokje , de anijsster en de kruidnagels aan toe.
  6. Laat dit alles gedurende 15 minuten sudderen. Af en toe roeren.
  7. Verwijder de specerijen.
  8. Verdeel de gekonfijte appelen over 4 borden en voeg daarna per bord nog 2 bolletjes Vanille ijs en 1 bolletje Karamel ijs toe.
  9. Werk af met een muntblaadje en wat schilletjes van de limoen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.