Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Toscaanse tartaarburgertjes met gepofte knoflook, uitjes en tomaat

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
Italiaans
brood
recipe image Toscaanse tartaarburgertjes met gepofte knoflook, uitjes en tomaat
  • 4 mini uitjes of sjalotjes
  • 12 teentjes knoflook
  • 4 kerstomaatjes
  • 2 el Solo Vloeibare margarine
  • 2 el Bertolli mayonaise
  • 1.5 el Balsamicoazijn
  • 250 g tartaar
  • 4 ronde boterhammen
  • 50 g gemengde sla
  • Extra:
  • braadblik(je)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de uitjes en de teentjes knoflook (met schil) in een braadblikje en meng ze met wat peper, wat zout en 1 el margarine. Zet het braadblikje in de hete oven en pof de uitjes en knoflook gedurende 15 minuten. Schep de tomaatjes erdoor en zet het braadblik nog 10 minuten in de hete oven. Laat een beetje afkoelen. Pel de uitjes en de knoflook. Meng ondertussen de mayonaise met 1 el azijn. Meng in een andere kom 2 tl peper met 1 tl zout en 1 el margarine. Bestrijk de tartaartjes aan beide kanten met het mengsel.
  2. Verhit een koekenpan en bak de tartaartjes om en om bruin. Toast ondertussen de boterhammen. Besmeer de boterhammen met het mayonaisemengsel en leg ze op 4 grote warme borden. Beleg ze met de gemengde sla. Leg de tartaartjes erop. Bedek de tartaartjes met de gepofte uitjes, knoflook en tomaatjes, bedruppel met de rest van de azijn. Strooi er nog een beetje peper en zout over.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.