use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Terrine van eend in gelei
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Terrine van eend in gelei

Terrine van eend in gelei

Chic en makkelijk, dat is deze eendenterrine. Overheerlijk op een verse boterham met Becel Gold.

Een terrine van eend staat chic, en is helemaal niet zo moeilijk te maken. Deze met eend, ham en foie gras past perfect bij een dikke, verse boterham met Becel Gold.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    15 min
  • Porties
     
    6 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 300 g gebakken eendenvlees
  • 100 ml water
  • 2 zakjes gelatinepoeder
  • 300 ml kalfs- of gevogeltefond
  • 100 ml ciderazijn
  • 50 g ham
  • 75 g foie gras (facultatief)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • versgemalen peper
  • 12 sneetjes brood
  • 90 g Becel Gold

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bekleed een cakevorm of terrine met plasticfolie.
  2. Los het gelatinepoeder op in 100 ml water. Laat enkele minuten rusten.
  3. Giet de fond, de cider en het gelatinewater in een steelpan. Breng aan de kook. Doe het eendenvlees erbij en laat 2 minuten sudderen als het eendenvlees goed doorbakken was. Eendenvlees dat nog rosé was, laat je 10 à 15 minuten sudderen. Controleer of het vlees volledig gaar is haal dan de pan van het vuur. Laat 40 minuten afkoelen.
  4. Voeg de ham in fijne reepjes toe, en de peterselie en foie gras in blokjes. Kruid met peper. Verdeel het mengsel over de vorm of terinne en zet ± 8 uur in de koelkast.
  5. Haal de terrine voorzichtig uit de vorm en snij met een scherp mes in plakken. Dompel het mes eerst in warm water om makkelijker te snijden.
  6. Serveer met sneetjes brood besmeerd met Becel Gold.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.