hoofdgerecht
Tagliatelle met schelpjes
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g Solo
- 500 g verse tagliatelle
- 2 flesjes light room
- 200 g Parmezaanschilfers
- zout
- 1 teentje knoflook
- 600 g schelpjes (amande en kokkels)
- basilicum
- peper
- Laat de Solo zachtjes smelten in een grote pan.
- Knijp het teentje knoflook uit in de Solo.
- Laat schelpjes in de pan glijden en stoof 1 à 2 minuten tot de schelpjes open zijn.
- Kruid met peper en een weinig zout.
- Giet de light room over de schelpen en laat kort inkoken.
- Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar.
- Enkele minuten volstaan.
- Stort de uitgelekte tagliatelle in een diep bord en schik de schelpen rondom.
- Overgiet met de roomsaus en versier met blaadjes basilicum.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas.
