use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Taartje van gerookte zalm en appel met witte wijnsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Taartje van gerookte zalm en appel met witte wijnsaus

Taartje van gerookte zalm en appel met witte wijnsaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 ronde sneetjes geroosterd brood (ø 6 cm)
  • 4 kleine appeltjes (Golden Delicious)
  • 4 el light room
  • 400 g gerookte zalm
  • zwarte peper
  • 1 bosje bieslook
  • Voor de wijnsaus:
  • 1 sjalot
  • 1 el witte peperkorrels
  • 2 dl witte wijn
  • 1 el azijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 1 flesje light room
  • 1 el maizena
  • tuinkers voor de garnering

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Begin met het maken van de wijnsaus. Pel en snipper hiervoor het sjalotje. Kneus of plet de peperkorrels (in een vijzel). Breng in een pan de sjalot met de peperkorrels, wijn, azijn, laurier en tijm aan de kook. Laat het tot de helft inkoken.
  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met de light room, peper, zout en bieslook.
  4. Verdeel het appelmengsel over de ronde sneetjes geroosterd witbrood. Drapeer daarover een plakje gerookte zalm.
  5. Zeef de grove stukken uit het ingekookte wijnmengsel en schenk deze daarna terug in de pan. Meng de light room erdoor en laat de saus een paar minuutjes doorkoken. Zet ondertussen de taartjes 2 minuten de oven.
  6. Meng in een kommetje de maïzena met een scheutje water, en voeg het al roerend aan de saus toe totdat deze gebonden is. Plaats de taartjes op borden en schenk de wijnsaus eover. Garneer de taartjes met tuinkers en serveer ze meteen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.