use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Stoofpannetje van rode kool en kwartels
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Stoofpannetje van rode kool en kwartels

Stoofpannetje van rode kool en kwartels

Een lekker stoofpannetje en kwartel recept. Dit stoofgerecht is goed voor te bereiden en de pan doet het meeste werk. Een heerlijk gerecht voor een feestelijk diner voor 4 personen.

Met dit stoofpannetje zet je een verrukkelijk kwartel recept op tafel. Dit stoofgerecht is goed voor te bereiden en de pan doet het meeste werk. Een heerlijk gerecht voor een feestelijk diner voor 4 personen. Maak deze kwartels voor Kerst en je hebt heel eenvoudig een verrukkelijk op tafel staan.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    2 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 fijne sneetjes gerookt spek
  • 4 hele kwartels
  • 40 g Solo margarine
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 rode kool
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl suiker
  • 1 el crème de cassis of rode port
  • 2 el wijnazijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Wikkel de sneetjes gerookt spek rond de kwartels. Bestrooi met zout en peper en laat ze 10 min. in de braad-/stoofpan bruineren in 20 g Solo en 1 eetlepel olie. Zet de kwartels opzij in een schaal.
  2. Snipper de ui. Was de rode kool en snijd hem in fijne reepjes. Laat de ui en de kool gedurende 10 min. in de braad-/stoofpan fruiten in het restant van de Solo en olie.
  3. Voeg tijm en laurier toe. Bestrooi met suiker en giet er vervolgens de crème de cassis of port, 150 ml water en de wijnazijn bij. Voeg peper en zout toe, dek af en laat gedurende 1 uur en 30 min. op een heel laag vuur koken. Roer af en toe om.
  4. Leg de kwartels erop zodra de kool goed gaar is en laat 15 min. afgedekt op een zacht vuur koken. Dien rechtstreeks in de braad-/stoofpan op.
  5. Dit is een recept van “Le Creuset”
Dit stoofpannetje van rode kool en kwartels smaakt lekker met aardappelpuree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.