use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spaghetti met sardinesaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spaghetti met sardinesaus

Spaghetti met sardinesaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 3 el Bertolli Vloeibaar
  • 2 ansjovisfilets
  • 500 g schoongemaakte sardines
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • 1 el rozijnen
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 mespuntje saffraandraadjes
  • 500 g spaghetti
  • fijngehakte verse peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui. Maak de venkel schoon en snijd hem in kleine stukjes.
  2. Verhit de margarine in een pan en fruit hierin de uien en venkel aan. Voeg de ansjovisfiletjes toe en laat ze 'smelten'. Meng er dan de helft van de sardines, de tomatenpuree, de wijn en 1,5 dl water doorheen, schep de rozijnen en de pijnboompitten bij en laat de saus ca. 15 minuten zachtjes koken.
  3. Laat dan de saffraan en de rest van de sardines nog ca. 10 minuten zachtjes meepruttelen. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de spaghetti in een grote schaal, schep de saus erop en bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.