Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Strooi de bloem in een glazen mengkom en voeg hier het bakpoeder aan toe.
Verkruimel de zachte Solo in de glazen kom waar je dadelijk ook de bruine suiker aan toe voegt samen met de speculaaskruiden.
Ga nu aan de slag met je handen en kneed alle ingrediënten tot een stevig, homogeen geheel.
Rol je deeg in plasticfolie en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
Smeer ondertussen enkele likjes Solo over de bodem van het bakblik, en bedek de bodem en de zijkanten met een vel bakpapier. De Solo helpt het papier te fixeren.
Na een half uur is het deeg klaar om uit te rollen. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit vanaf het midden. Maak het niet te dun, maar probeer zeker een halve centimeter dikte te behouden.
Bak het deeg gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het gebak uit de oven en laat het ongeveer een minuut afkoelen. Zorg dat het nog warm genoeg is, zodat je er gemakkelijk mooie rechthoeken kan uitsnijden.
Tip: is de speculaas te veel afgekoeld en moeilijk te snijden? Schuif hem dan nog een minuutje in de oven. Je deeg zal terug wat zachter zijn en dus makkelijker om te snijden.
Bewaar de speculaas in een goed gesloten koekjestrommel. Smakelijk!