Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Scampi met salsa van kerstomaten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Porties4 porties
hoofdgerecht
vis
schelpdieren
zeevruchten
recipe image Scampi  met salsa van kerstomaten
  • 20 gepelde scampi
  • 1 el Solo
  • Marinade:
  • 2 el sherry
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • platte peterselie
  • olijfolie
  • Salsa:
  • 2 bakjes kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el limoensap
  • 2 el platte peterselie
  • 2 chilipepers
  1. Verwijder het darmkanaal van de scampi. Snipper de chilipeper fijn. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Hak de platte peterselie grof. Meng met de sherry en olijfolie en laat de scamp hierin minstens 4 uur marineren in de koelkast.
  2. Maak de salsa: Snijd de kerstomaten in stukjes en snipper de lente-uitjes fijn. Hak de platte peterselie en chilipepers fijn en meng met de kerstomaten. Werk af met limoensap en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Haal de scampi uit de marinade. Verhit wat Solo in een pan en bak de scampi kort aan alle kanten. Serveer ze met de salsa.
Serveer met zuurdesembrood en olijfolie van goede kwaliteit.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.