use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Salade met tonijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade met tonijn

Salade met tonijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 300 g peulerwten
  • 4 eieren
  • 2 kleine rode uien
  • 0.5 bosje peterselie
  • blaadjes kropsla
  • 20 zwarte olijven, ontpit
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 1.5 el kappertjes
  • 4 verse tonijnfilets (à 100 g)
  • 1 el olijfolie
  • 6 el Aceto Balsamico di Modena
  • zwarte peper uit de molen
  • zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal de peulerwten af en kook ze in een bodempje water met wat zout gaar. Kook de eieren ca. 5 minuten, zodat het geel nog iets zacht is. Pel en halveer ze. Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de peterselie. Halveer de tomaatjes.
  2. Leg de slablaadjes op de borden. Meng de sugar snaps peulerwten met de olijven, peterselie, tomaatjes en kappertjes en verdeel dit over de sla.
  3. Klop de olie met de azijn tot een dressing en breng deze op smaak met peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade.
  4. Verhit de olie in een pan en bak de tonijnfilets 30 à 45 seconden per kant. Bestrooi de vis met zout en peper.
  5. Leg de tonijn en het ei op de salade en serveer direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.