use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Romige witlof met bacon
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Romige witlof met bacon

Romige witlof met bacon

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 6 stronkjes witlof
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 1.25 dl crème fraîche
  • 1 dl Knorr Finesse Bouillon Groenten
  • 12 plakjes bacon
  • 1.5 el gehakte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in. Maak de stronkjes witlof schoon en halveer ze.
  2. Verhit wat vloeibare margarine en bak hierin de stronkjes rondom lichtbruin. Leg ze na het bakken met de snijkant naar beneden in de ovenschaal.
  3. Los al roerend de crème fraîche op in de bouillon. Schenk dit over de witlof en zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Bak ondertussen de plakjes bacon krokant.
  4. Strooi vlak voor het serveren de peterselie over de witlof en leg op elk half stronkje een plakje bacon.
Lekker met gebakken aardappelblokjes en rundervinken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.