use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pompoenbrood
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pompoenbrood

Pompoenbrood

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 500 g pompoen
  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl nootmuskaat
  • 100 g geraspte belegen Goudse kaas
  • 5 el crème fraîche
  • 1 dl melk

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in stukken, schil ze en verwijder de draden en pitten. Kook de stukken pompoen 8 à 10 minuten. Giet ze af en laat ze enigszins afkoelen. Prak en wrijf de pompoen vervolgens met een vork fijn. Roer dit met de crème fraîche en 0.75 van de melk glad.
  2. Mix het zelfrijzend bakmeel met het zout, de suiker, de nootmuskaat en de kaas, en meng dit met de pompoenpuree. Kneed tot een soepel deeg, beetje bij beetje de extra melk toevoegend.
  3. Rol het deeg uit tot een lap van 20x30 cm. Rol de lap op vanaf de lange kant en leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer lauwwarm, besmeerd met margarine.
Lekker bij minestronesoep.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.