Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Snijd de kerstomaten in vieren en doe ze in een kom samen met de gesnipperde rode ui en gehakte platte peterselie. Kruid met zout, een scheutje azijn, olijfolie en een mespuntje pilipili.
Rol balletjes van het lamsgehakt. Voeg echter geen extra kruiden toe, want lamsgehakt is meestal al stevig gekruid. Bak de balletjes, in enkele minuten, op een hoog vuur en in wat Solo Vloeibaar bruin. Laat ze daarna op een zacht vuurtje en onder een deksel gedurende 10 minuten verder garen.
Snijd de courgette en de paprika’s in grove stukken en bak deze ook circa 3 minuten in een hete pan met wat Solo.
Neem een takje rozemarijn en rits er de onderste blaadjes af. Snijd met een mes een punt aan het takje en steek er de balletjes en de groenten op. Laat de brochette nog een 15 tal minuten in een oven op het rooster garen.
Smeer wat Solo Vloeibaar op de pitabroodjes en grill ze in een grilpan, zodat je mooie grillstrepen krijgt. Dit heet “quadriëren”.
Dresseer de tomatensalsa op de pitabroodjes. Leg daarbovenop de lamsgehaktbrochettes.