use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Panna cotta met speculaas en carpaccio van aardbeien
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Panna cotta met speculaas en carpaccio van aardbeien

Panna cotta met speculaas en carpaccio van aardbeien

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 10 g Solo Vloeibaar
  • 0,25 l light room
  • 1.5 gelatineblaadje
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 100 g speculaas
  • 0.25 l melk
  • 8 aardbeien
  • scheutje olijfolie
  • 1 kardemomzaadje
  • enkele muntblaadjes
  • 2 sneden peperkoek

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.
  2. Roer de suiker en speculaas onder de light room en de melk en warm op. Blijf roeren met een garde om de speculaas op te lossen.
  3. Voeg de geweekte gelatine toe.
  4. Giet het mengsel in 4 grote glazen.
  5. Snij de aardbeien in dunne plakjes en laat marineren in een scheutje olijfolie en de geraspte kardemom.
  6. Schik ze in een waaier op de afgekoelde en opgesteven panna cotta. Versier met een muntblaadje.
  7. Snij de peperkoekplakken in 4 stukken.
  8. Smeer ze lichtjes in met Solo Vloeibaar en bestrooi met suiker.
  9. Toast de peperkoek in een toaster.
  10. Leg bij elk glas een sneetje warme toast en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.