use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Paddenstoelensalade met coquilles & pistachenootjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Paddenstoelensalade

Paddenstoelensalade met coquilles & pistachenootjes

Recept paddenstoelen salade maken met coquilles, tomaten en rucola. Heerlijk kerstrecept voor 2 personen.

Heerlijke zelfgemaakte salade van herfstpaddenstoelen, Sint Jacobsschelpen, cherrytomaatjes, knoflookplakjes, Parmezaanse kaas en grof gehakte pistachenoten. Maak je eigen mix van paddenstoelen en kies bijvoorbeeld voor shiitakes, oesterzwammen en nameco's. Deze bak je natuurlijk in Becel Bakken en Braden.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gemengde paddenstoelen
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 3 sint-jakobsschelpen (of coquilles)
  • 10 g Becel Bakken en Braden
  • 40 g rucola
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el ongezouten gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 2 el parmezaanse kaas, in schilfers geschaafd

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd het stugge stukje steel van de shiitakes en snijd de grote shiitakes in plakjes of in vieren, scheur de oesterzwammen in reepjes en snijd de nameco’s los. Was en halveer de tomaatjes. Snijd de Sint Jacobsvruchten over de lange kant door zodat er 2 plakjes ontstaan.
  2. Verhit de helft van de Becel Bakken & Braden in een koekenpan. Bak de shiitakes en de nameco’s 3 minuten in het bakvet. Voeg de oesterzwammen toe ze bak ze 2 minuten op een hoog vuur mee. Bestrooi de paddenstoelen met peper naar smaak, schep ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit gelijktijdig de rest van de Becel Bakken & Braden in een kleine koekenpan en bak de knoflookplakjes lichtbruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de Sint Jacobsvruchten in de pan en bak ze 1 minuut per kant op een hoog vuur.
  4. Verdeel de paddenstoelen met de rucola en de tomaatjes over 2 borden. Leg de Sint Jacobsvruchten erop en druppel de balsamicoazijn erover. Garneer het geheel met de gebakken knoflookplakjes, de pistachenoten en de Parmezaanse kaas. Serveer deze paddenstoelensalade met St. Jacobsvruchten & pistachenootjes direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.