Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mosseltjes in de oven

Meer verse producten, minder verzadigde vetten en minder zout? Het wordt nu gemakkelijk én lekker met onze gezonde recepten ism Becel.

Meer verse producten, minder verzadigde vetten en minder zout? Het wordt nu gemakkelijk én lekker met onze gezonde recepten ism Becel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties4 porties
recipe image Mosseltjes in de oven
  • 2 kg mosselen
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 50 g magere gemalen kaas
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 2 sneden oud bruin brood
  • 2 el Becel Bakken en Braden Vloeibaar
  • verse gehakte peterselie
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de chilipeper heel fijn en de tomaat in kleine blokjes. Pers de knoflook uit. Verkruimel het brood en meng met het ei, de tomaatblokjes, de gemalen kaas, de knoflook, de chilipeper en de Becel Bakken en Braden Vloeibaar.
  3. Was de mosselen. Tik open schelpen tegen de rand van het aanrecht of een pan. Gooi de mosselen die dan niet sluiten weg. Bestrooi de mosselen met wat peper en breng ze met een laagje water aan de kook met de deksel op de pan. Schud ze af en toe om en kook ze 10 minuten of tot alle mosselen openstaan.
  4. Verwijder de schelpen en schep de mosselen in een ovenschaal. Verdeel er het brood-tomaatmengsel over en bak ze gedurende 10 minuten goudbruin in de oven. Werk het gerecht af met gehakte peterselie.
Lekker met volkorenbrood besmeerd met Becel Omega3 Plus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.