use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mini-pannenkoekjes met appel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mini-pannenkoekjes met appel

Mini-pannenkoekjes met appel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 l volle melk
  • 450 g bloem
  • 1 vanillestok
  • 7 eieren
  • 200 g suiker
  • Solo Vloeibaar Light
  • 5 Jonagold appels
  • 1 doos vanille-ijs

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap met een aardappelmesje het merg uit de vanillestok. Breek de eieren in een diepe mengkom en voeg er de bloem, de melk, de suiker en het vanillemerg aan toe. Roer alles goed door elkaar met een klopper. Giet het mengsel door een (punt)zeef, zodat je een heel glad beslag krijgt. Schil de appels, verwijder het klokhuis (met een appelboor) en snij ze in dunne schijfjes.
  2. Verhit een koekenpan en voeg er een eetlepel Solo Light aan toe. Bak er een aantal appelschijfjes in en bestrooi ze met een extra snuifje suiker, zodat ze lichtjes karameliseren. Overgiet dan de appeltjes met een pollepel van het beslag en bak de pannenkoek een minuutje aan elke kant. Herhaal dit tot de appeltjes en het beslag verwerkt zijn.
  3. Serveer de appelpannenkoekjes warm met wat kristalsuiker en een bolletje vanille-ijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.