Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap met een aardappelmesje het merg uit de vanillestok. Breek de eieren in een diepe mengkom en voeg er de bloem, de melk, de suiker en het vanillemerg aan toe. Roer alles goed door elkaar met een klopper. Giet het mengsel door een (punt)zeef, zodat je een heel glad beslag krijgt. Schil de appels, verwijder het klokhuis (met een appelboor) en snij ze in dunne schijfjes.
Verhit een koekenpan en voeg er een eetlepel Solo Light aan toe. Bak er een aantal appelschijfjes in en bestrooi ze met een extra snuifje suiker, zodat ze lichtjes karameliseren. Overgiet dan de appeltjes met een pollepel van het beslag en bak de pannenkoek een minuutje aan elke kant. Herhaal dit tot de appeltjes en het beslag verwerkt zijn.
Serveer de appelpannenkoekjes warm met wat kristalsuiker en een bolletje vanille-ijs.