Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Mechelse asperges met waterkerssalade

Deze Mechelse asperges zijn ideaal als je op zoek bent naar een fris en licht voorgerecht. Een echte Belgische topper die altijd lukt.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
Belgisch
Vegetarisch
recipe image Mechelse asperges met waterkerssalade
  • 20 cl Solo Vloeibaar
  • 20 cl light room
  • 8 Mechelse asperges
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 blok zachte Hervekaas
  • peper en zout
  • 8 cl olijfolie
  • 4 cl ciderazijn
  1. Schil de asperges en snij ze schuin in 7 stukken.
  2. Was de waterkers en droog goed.
  3. Maak de saus door de Hervekaas te laten smelten in light room. Kruid met peper en zout en laat inkoken tot een mooi geheel.
  4. Bak de asperges gedurende 5 minuten in een pan met Solo Vloeibaar Light en blijf voortdurend roeren. De asperges moeten knapperig blijven.
  5. Kruid de waterkers met olijfolie, ciderazijn, zout en peper.
  6. Leg de asperges op een bord, schik er de waterkerssalade op en overgiet met de Hervesaus.
Heb je nog asperges over na het bereiden van je Mechelse asperges? Bewaar ze in een afgesloten plastic zak of in een natte doek in de koelkast, zodat ze niet uitdrogen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.