use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Laagjesgebak met een mousse van citroen en citrusvruchten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Laagjesgebak met een mousse van citroen en citrusvruchten

Laagjesgebak met een mousse van citroen en citrusvruchten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 55 g Solo
  • 65 g bloem
  • vanille-extract (enkele druppels)
  • 2 eiwitten
  • de zeste van 1 citroen
  • 65 g suiker
  • Solo vloeibaar
  • 7.5 g maïzena
  • 1 dl vloeibare room
  • 5 cl citroensap
  • 30 g Solo
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1 pompelmoes
  • 1 sinaasappel
  • munt (enkele blaadjes)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de Solo met het vanille- extract en de suiker .
  2. Voeg er de eiwitten en de bloem aan toe.
  3. Spreid een fijne laag deeg over een koude, met Solo Vloeibaar ingevette plaat.
  4. Zet die 3 tot 4 min. in een oven van 200°C.
  5. Spatel de koek los en snij hem onmiddellijk in vierkante stukken.
  6. Werk alleen op een koud oppervlak, anders smelt de Solo .
  7. Meng het sap en de zeste van de citroen met 35 g suiker in een steelpan.
  8. Breng aan de kook.
  9. Roer de rest van de suiker, de Maïzena en het ei in een kom.
  10. Giet het mengsel in een pot met het citroenmengsel en voeg er de Solo aan toe.
  11. Breng dat aan de kook, maar blijf goed roeren.
  12. Giet de bereiding op een schotel en dek af met folie.
  13. Laat 20 min. afkoelen in de koelkast.
  14. Klop de vloeibare room op en voeg er de koude citroencrème bij.
  15. Vorm een laagjesgebakje met afwisselend een koekje, een laagje mousse en weer een koekje, op een bord.
  16. Werk af met ontvelde partjes van sinaasappel, citroen en pompelmoes.
  17. Versier met enkele blaadjes munt en bestrooi met suiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.