Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Krokant gebakken parelhoen op een bedje van spinazie en peren

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding35 min
  • Porties6 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
wild
herfst
recipe image Krokant gebakken parelhoen op een bedje van spinazie en peren
  • 3 parelhoenen
  • Solo
  • 3 durondeau peren
  • 1 dl cognac
  • 2 dl light room
  • een beetje suiker
  • Provençaalse kruiden
  • 4 dl bruine gevogeltefond
  • 450 g gehakte spinazie
  • muskaatnoot
  • 6 jonge aardappelen
  • Bertolli extra vergine
  1. Kruid de parelhoenen, bak ze en versnij de parelhoenen. Hou warm en gebruik de karkassen om de fond een betere smaak te geven.
  2. Was de aardappels en snij in schijven.
  3. Laat de gesneden aardappels in de olie garen in de oven en kruid met zout en Provençaalse kruiden.
  4. Schil ondertussen de peren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in kleine stukjes.
  5. Bak ze aan in Solo en deglaceer met de cognac.
  6. Voeg de light room, peper, zout, nootmuskaat en het beetje suiker toe en laat de peren nog wat garen.
  7. Warm de gehakte spinazie op in de microgolfoven en kruid naar smaak.
  8. Warm ook de fond op .
Serveer de spinazie op het midden van het bord. Schik de peren op de spinazie met wat roomsaus. Leg de parelhoen en 3 schijven aardappelen op de spinazie en overgiet met de fond.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.