use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kipspiesjes met geroerbakte pompoen, aardappel en ui
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kipstokjes met aardappel en ui

Kipspiesjes met geroerbakte pompoen, aardappel en ui

Recept zelf kipspiesjes maken en bakken. BBQ recept. Kipstokjes marineren en zelf maken, barbecue recepten. Recept zelf kipsatéstokjes maken

Heerlijke gemarineerde kipspiesjes met geroerbakte pompoen, gebakken aardappeltjes met ui. Extra lekker, gezond en vol van smaak door de Becel Original.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 200 g kipfilet
  • 2.5 el Becel Original (vloeibaar) (25 g)
  • 1 tl teriyaki saus
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 450 g flespompoen (ca. halve pompoen)
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 el grof gesneden koriander
  • extra nodig: 4 satéstokjes geweekt in koud water

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en schep ze met 1 tl Becel Original, de helft van de teriyakisaus en peper naar smaak door elkaar. Laat de kip 10 minuten marineren.
  2. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel. Verwijder de zaden uit de pompoen en snijd de pompoen in parten. Schil de parten en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes.
  3. Verhit de rest van de Becel in een hapjes- of braadpan en bak de ui met de knoflook en de gember al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de pompoen en de aardappelen toe en bak al omscheppend 5 minuten op en hoog vuur mee. Schenk er 1 dl heet water bij en voeg de rest van de teriyakisaus en peper en chilipoeder naar smaak toe. Laat de pompoen met een deksel op de pan in ca. 10 minuten beetgaar bakken en het vocht iets inkoken. Schep tussentijds één maal om.
  4. Prik intussen de kip aan de satéstokjes. Verhit een grillpan en rooster de kipspiesje in de hele pan rondom in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar. Verdeel de roerbak over kommen of borden en leg de kipsaté erbij. Bestrooi met de koriander.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.