Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Bak de kalkoendelen in een grote pot in een beetje Solo tot ze een mooi kleurtje hebben.
Fruit de ui en de wortel in het braadvocht. Blus na 5 minuten met de witte wijn en 25 cl water. Voeg het Knorr Bouillonketeltje, het kruidentuiltje en de stukken kalkoen toe. Laat 40 min sudderen met halfopen deksel.
Bak de spekblokjes en laat ze uitlekken. Schep ze bij de bereiding en laat nog 5 min sudderen. Giet in een zeef en hou de dunne bouillon apart.
Verwijder het kruidentuiltje en laat de bereiding lauw worden.
Ontbeen de kalkoen en snij in stukjes. Voeg ze bij het mengsel met 2 eetlepels bouillon en breng op smaak.
Verdeel in 6 porties. Snij elke pizzabodem in drie.
Schep een portie kalkoensalmi op een deegdriehoek. Plooi dicht zoals een envelop en leg omgedraaid op een bakplaat bedekt met bakpapier. Maak zes ‘flappen' en bestrijk met losgeklopt ei.
Bak de flappen ongeveer 25 minuten in de oven. Giet de apart gehouden bouillon in een kookpot. Voeg Luikse stroop toe en breng aan de kook.
Bind de saus met Maïzena Express en kruid met peper en zout.