Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Indonesische salade met spinazie en taugé

Deze Indonesische salade met spinazie en sojascheuten heeft een heerlijke crunch en superveel smaak. Zalig bij de BBQ of zo, als lunch.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding20 min
  • Porties4 porties
goedkoop
voorgerecht
hoofdgerecht
Aziatisch
recipe image Indonesische salade met spinazie en taugé
  • 150 g prinsessenbonen
  • koriander
  • 1 koffielepel piment poeder
  • 2 eetlepels geraspte gember
  • 2 eetlepels Solo
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 100 ml water
  • 1 snuifje suiker
  • 1 snuifje zout
  • 2 eetlepels geraspte kokosnoot
  • 100 g taugé
  • 250 g spinazie (jonge spinazie)
  • 100 g babymaïs
  • 1 paprika (gele of rode paprika)
  • 1 ui
  • 1 ei hard gekookt
  • 1 teentje look
  1. Was alle groenten.
  2. Snij de prinsessenbonen in stukjes van 5 centimeter.
  3. Kook ze zo'n 5 minuten maar houd ze knapperig.
  4. Hak de maïs in stukken en de paprika en de ui in dunne repen.
  5. Meng alle groentes in een kom.
  6. Snij het ei en leg het erbovenop.
  7. Verhit de Solo in een pannetje.
  8. Voeg de specerijen toe en roer gedurende 2 minuten om.
  9. Doe de azijn, het water, de suiker en het zout erbij.
  10. Laat afkoelen en schenk over de salade. Garneer met wat plukjes koriander.
Je boontjes in deze Indonesische salade frisgroen houden? Laat ze meteen na het koken schrikken onder ijskoud water.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.