use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde bintjes met zalmeitjes en grijze garnalen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde bintjes met zalmeitjes en grijze garnalen

Gevulde bintjes met zalmeitjes en grijze garnalen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    50 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 bintjes
  • 3 eetlepels Solo Vloebaar
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 20 cl halfvolle melk
  • 1 potje zure room
  • sap van 1 citroen
  • 1 bussel bieslook
  • 2 sjalotten
  • 50 cl witte wijn
  • 4 eetlepels Solo in wikkel (ijskoud)
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 1 potje zalmeitjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Boen de bintjes goed schoon, wikkel ze elk in aluminiumpapier en laat ze 45 minuten garen in de oven.
Bereiding
  1. Laat ze goed afkoelen en snij ze in de lengte in tweeën. Hol ze met behulp van een lepeltje uit. Doe het aardappelkruim in een kom en meng met 2 eetlepels Solo
  2. Light, olijfolie, peper, zout en melk.
  3. Meng, in een andere kom, de zure room met het citroensap, de gesnipperde bieslook en peper en zout.
  4. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met 1 eetlepel Solo Light kort aan. Voeg dan de witte wijn toe en laat die tot de helft inkoken. Klop hier vervolgens de
  5. ijskoude Solo in klontjes door. Blijf goed omroeren.
  6. Voeg de garnalen toe aan de aardappelvulling, en vul de uitgeholde bintjes hier opnieuw mee. Schep daarover de zure room en zalmeitjes, en werk af met de sjalotsaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.