Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gestoomde vis met limoen (pla neung manao)

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Thais
vis
recipe image Gestoomde vis met limoen (pla neung manao)
  • 4 hele vissen (zeebaars - barbeel - forel of tong)
  • 2 takjes citroengras
  • 150 g wortel geschild en zeer fijn gesneden
  • 2 koffielepels suiker
  • 4.5 eetlepels limoensap
  • 4 takjes koriander zeer fijn gesneden
  • 4 teentjes look (gepeld en fijngesneden)
  • 6 kleine pepers fijngesneden)
  • 3 eetlepels vissaus
  • 5 schijfjes limoen
  • sla (blaadjes groene sla)
  1. Plet het citroengras in een vijzel.
  2. Maak diagonale sneden in de vis aan beide kanten.
  3. Leg de vis in een stoommand op een bedje van het geplette citroengras en stoom gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de vis gaar is.
  4. Doe de look en de wortel in een kom samen met de overige ingrediënten voor de dressing en roer alles onder elkaar.
  5. Leg de blaadjes sla aan een kant van de schotel en leg de vis ernaast.
  6. Giet de saus over de vis en versier met de schijfjes limoen en de koriandertakjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.