use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gestoomde vis met limoen (pla neung manao)
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gestoomde vis met limoen (pla neung manao)

Gestoomde vis met limoen (pla neung manao)

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 hele vissen (zeebaars - barbeel - forel of tong)
  • 2 takjes citroengras
  • 150 g wortel geschild en zeer fijn gesneden
  • 2 koffielepels suiker
  • 4.5 eetlepels limoensap
  • 4 takjes koriander zeer fijn gesneden
  • 4 teentjes look (gepeld en fijngesneden)
  • 6 kleine pepers fijngesneden)
  • 3 eetlepels vissaus
  • 5 schijfjes limoen
  • sla (blaadjes groene sla)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Plet het citroengras in een vijzel.
  2. Maak diagonale sneden in de vis aan beide kanten.
  3. Leg de vis in een stoommand op een bedje van het geplette citroengras en stoom gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de vis gaar is.
  4. Doe de look en de wortel in een kom samen met de overige ingrediënten voor de dressing en roer alles onder elkaar.
  5. Leg de blaadjes sla aan een kant van de schotel en leg de vis ernaast.
  6. Giet de saus over de vis en versier met de schijfjes limoen en de koriandertakjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.