use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gemarineerde Coeur de Boeuf-tomaten met sardientjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gemarineerde Coeur de Boeuf-tomaten met sardientjes

Gemarineerde Coeur de Boeuf-tomaten met sardientjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 Coeur de Boeuf-tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 el fijngehakte oregano (of 1 eetlepel gedroogde)
  • 4 el olijfolie
  • 3 el witte balsamico- of kruidenazijn
  • 16 schoongemaakte sardientjes
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 1 el fijngehakte tijm
  • 1 citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze op een grote schaal. Pel de knoflook en pers hem. Klop in een kom een dressing van de uitgeperste look, de peterselie, de oregano, de olijfolie, de azijn en peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de tomaten. Laat de tomaten ca. 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Dep intussen de sardientjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout naar smaak. Verhit de Solo vloeibaar in een grote antikleefpan en bak de sardientjes aan beide kanten bruin, draai het vuur laag en laat ze in 4-8 minuten gaar bakken. Draai ze halverwege. Snijd de citroen in partjes. Strooi de tijm over de sardientjes en serveer met de citroen en de gemarineerde tomaten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.