use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gekaramelliseerde kalkoen met citroengras, aubergine & tabouleh
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gekaramelliseerde kalkoen met citroengras, aubergine & tabouleh

Gekaramelliseerde kalkoen met citroengras, aubergine & tabouleh

van Gaëtan Colin

van Gaëtan Colin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g Solo
  • 4 kalkoenfilets (180 g /stuk)
  • 10 g lavendelhoning
  • 1 stengel citroengras
  • 6 citroenbladeren
  • 100 g couscous
  • 8 eetlepels platte peterselie
  • 10 g olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 teentje look
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 cl hazelnootolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de kalkoenfilets gedurende 5 minuten aan elke kant in 10 g Solo en een stengel citroengras. Ontvet de braadpan, voeg de honing toe om de filets te karamelliseren en laat het vlees rusten. Plaats de filets 4 minuten in de oven op 180°C.
  2. Strooi de couscous in een schaal met 15 g Solo, peper en zout. Voeg er 30 cl kokend water aan toe en laat zwellen.
  3. Hak de platte peterselie en de citroenbladeren. Voeg ze toe aan de couscous.
  4. Snij de aubergine in sneden van 3 cm dikte en laat ze fruiten in wat olijfolie met een geperst teentje look, rozemarijn, peper en zout.
  5. Snij de filets en leg ze op de borden. Voeg er een beetje kooknat aan toe.
  6. Leg een dresseerring op elk bord, vul afwisselend met een laagje tabouleh en aubergines en verwijder de dresseerring.
  7. Werk af met een streepje hazelnootolie en dien op.
Je vindt citroengras en citroenbladeren in Aziatische winkels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.