use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gekarameliseerde meloenballetjes met rozemarijn en vanilleijs
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gekarameliseerde meloenballetjes met rozemarijn en vanilleijs

Gekarameliseerde meloenballetjes met rozemarijn en vanilleijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 Cavaillon-meloen
  • 1 potje verse rozemarijn
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 limoen
  • vanilleijs
  • Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak balletjes van de meloen met behulp van een parisiennelepel (zo’n handig keukenhulpje waarmee je bijvoorbeeld ook aardappelbolletjes of ‘pommes parisiennes’ vormt).
  2. Hak twee eetlepels verse rozemarijn fijn.
  3. Laat wat Solo smelten in een pan en voeg er meloen aan toe. Bestrooi de balletjes met drie eetlepels kristalsuiker en stoof ze kort. Overgiet met het versgeperste sap van een limoen en voeg de gehakte rozemarijn toe.
Dien dit fruitige dessertje warm op in een diep bord met een bolletje lekker vanilleijs en een geurig takje rozemarijn. Wedden dat je de zomer haast kan proeven?

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.