use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gehaktballetjes in een gemengde groentesaus met spaghetti
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gehaktballetjes in een gemengde groentesaus met spaghetti

Gehaktballetjes in een gemengde groentesaus met spaghetti

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g spaghetti
  • 350 g mager rundergehakt
  • 1.5 el gemengde Italiaanse kruiden
  • (vers)gemalen zwarte peper
  • paprikapoeder
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 worteltje
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 4 el crème fraîche

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de spaghetti in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  2. Meng in een grote kom het rundergehakt met 2/3 van de Italiaanse kruiden, 1 theelepel (vers)gemalen zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, een mespuntje bouillonpoeder en het ei. Draai kleine gehaktballetjes. Doe de gehaktballetjes tot gebruik in de koelkast.
  3. Pel en snipper de ui. Maak de andere groente schoon, ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd alles in kleine stukjes.
  4. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de gehaktballetjes toe. Bak 8 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze apart.
  5. Spuit de rest van de Solo in de pan. Voeg ui, wortel, paprika, courgette en aubergine toe en bak 5 minuten. Schep de helft van de groente uit de pan en houd apart.
  6. Voeg de andere 1/3 van de Italiaanse kruiden, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 250 ml warm water en een mespuntje bouillonpoeder toe aan de groente die in de pan gebleven zijn. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Roer de crème fraîche door de saus.
  7. Voeg de gehaktballetjes en de rest van de groente toe aan de saus en laat nog 3 minuten koken. Verdeel de spaghetti over 4 voorverwarmde, diepe borden en schep de gehaktballetjes en saus erover.
Wil je restjes van meerdere soorten pasta gebruiken voor je spaghetti met gehaktballetjes? Kook ze dan niet samen in één pot: de kooktijd kan verschillen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.