use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde varkenspoot gevuld met kalfszwezerik en morieljes en een sauce robert
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde varkenspoot gevuld met kalfszwezerik en morieljes en een sauce robert

Gegrilde varkenspoot gevuld met kalfszwezerik en morieljes en een sauce robert

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    6 uur
  • Kooktijd
    6 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 10 g morieljes
  • 4 varkenspoten
  • 3 wortels
  • 3 uien
  • 2 takjes groene selder
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel
  • 150 g kalfszwezerik
  • Solo
  • 1 sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 1 snuifje zwarte peper
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel ketchup
  • 1 eetlepel fijngesneden tuinkruiden
  • 4 eetlepels light room
  • bloem
  • 100 g vlees van gevogelte
  • 1 plak gekookte beenham
  • 1 eiwit
  • 3 dl gevogeltefond
  • 2 dl kalfsjus

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Wikkel de varkenspoten stevig en met de binnenzijden tegen elkaar samen in repen stof. Leg de varkenspoten in een pan met kokend water, blancheer ze en laat ze vervolgens afkoelen. Overgiet de varkenspoten opnieuw met water en voeg een wortel, een ui, een boeketje tijm, de laurier en kruidnagel toe. Laat het geheel gedurende 3 uur doorkoken en laat het vervolgens afkoelen.
Bereiding
  1. Kook de morieljes in de gevogeltefond en de kalfsjus en laat afkoelen.
  2. Snij de wortels, uien en selder in kleine stukjes en voeg toe samen met de tijm.
  3. Overgiet het geheel met het kookvocht van de morieljes en plaats met de zwezeriken gedurende 15 minuten in de oven.
  4. Maak de saus door eerst het vocht van de schotel met kalfszwezeriken te zeven.
  5. Laat nu een sjalot fruiten in wat Solo, blus het met witte wijn en het kookvocht van de kalfszwezeriken. Voeg een snuifje zwarte peper toe en laat rustig inkoken.
  6. Zeef de saus opnieuw en voeg mosterd en ketchup toe. Dik de saus eventueel aan met nog wat Solo en breng op smaak met de fijne kruiden (sauce Robert).
  7. Maak de vulling door het gevogelte en de ham in fijne stukjes te snijden en het eitwit en de light room toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Snij de kalfszwezeriken en de morieljes in blokjes en meng ze onder de vulling. Giet de varkenspoten af, verwijder de wikkels en snij de poten in de lengte en langs de binnenzijde open en verwijder alle beentjes. Vul de holte op met een eetlepel vulling en doe vervolgens de poten voorzichtig dicht en wikkel ze in met Solo ingesmeerde aluminiumfolie. Prik met een naald enkele gaatjes in de folie en laat de gevulde poten gedurende 10 minuten gaarstomen.
  9. Laat ze afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast gedurende ten minste een uur.
  10. Verwijder de folie, rol de varkenspoten in bloem, overgiet ze met Solo en leg ze vervolgens in een hete grillpan.
  11. Gril ze aan beide zijden en plaats ze nog eens 10 minuten in de oven.
  12. Leg de poot op een bord en garneer met een streepje sauce Robert.
Dien op met frieten en gesauteerde paddestoelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.