Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gegrilde tarbot met tempura van paling, wasabimousseline en komkommer

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
Japans
vis
recipe image Gegrilde tarbot met tempura van paling, wasabimousseline en komkommer
  • 600 g tarbotfilets
  • peper en zout
  • 200 g aardappelen
  • 1,5 dl light room
  • extra vergine olijfolie
  • 0.5 eetlepel wasabi
  • 2 limoenen
  • 1 paling
  • 3 sjalotten
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl gevogeltefond
  • 1 dl visfond
  • Solo
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels korianderblaadjes
  • 0.5 dl azijn
  • 2 koffielepels suiker
  • 150 g tempura bloem
  • sesamzout
  1. Kook de aardappelen gaar, giet af, voeg de light room en olijfolie toe en wrijf door een fijne zeef. Breng dit op smaak met wasabi, limoensap en limoenschil.
  2. Maak de saus door de sjalotten met witte wijn te reduceren. Voeg de gevogelte- en visbouillonsen laat lichtjes reduceren. Voeg een klontje Solo toe. Verfris met limoensap en mix schuimig op.
  3. Schil de komkommer en breng op smaak met korianderblaadjes, azijn, een snuifje suiker en olijfolie.
  4. Maak het temporabeslag zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Haal de paling door het beslag en frituur, breng op smaak met sesamzout en limoensap.
  6. Gril de tarbotfilets kort en kruid met peper en zout.
  7. Serveer zoals op de foto is aangeduid.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.